2108161182 Μαραθωνοδρόμων 16, Κρυονέρι petrocheilosalex@gmail.com

Η Κίρκη μας

Η Κίρκη μας


Η Κίρκη μας γεννήθηκε μέσα στο σπίτι μας και μεγαλώνει μέσα σ'αυτό. Είναι κόρη της 'Ακας, μιας άλλης σκύλας μας που διέπρεψε στους Κυνηγετικούς Αγώνες και έλαβε μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα με πολύ καλές επιδόσεις. 
 
Η Κίρκη έιναι ελληνικής εκτροφής 7ης γενιάς. 'Οταν n 'Ακα έγινε έξι χρονών αποφασίσαμε να τη ζευγαρώσουμε μ'ένα από τα καλύτερα πόιντερ. 'Ετσι, πήγαμε στην Καλαμπάκα για να ζευγαρώσουμε με τον Driscol, ένα πολύ καλό πόιντερ, με πολλές διακρίσεις. 
 
'Οταν ήρθε n ώρα της γέννας, n 'Ακα δυσκολεύτηκε επειδή είχε πολλά κουτάβια και την πήγαμε στον κτηνίατρο. Αυτός της έκανε μια ένεση οξυτοκίνης και μου είπε να την κάνω μια βόλτα στο δρόμο για να έρθουν οι πόνοι. Τότε, εκεί, μέσα στο δρόμο, γεννήθηκε n Κίρκη  με πολύ δυσκολία και βγήκε νεκρή. Την έτριψα στην μπλούζα μου για ένα τέταρτο  της ώρας και της έκανα τεχνητή αναπνοή. Το νεκρό κουτάβι ξαναγύρισε. Τότε ήρθε n Κίρκη στη ζωή και στη ζωή μας. Από πολύ μικρή έδειξε τα προσόντα της. Από δύο μηνών "φερμάρησε" και έγινε πρωταγωνίστρια στην πρώτη στην Ελλάδα βιντεοκασσέτας του άνδρα μου, εκπαιδευτή Θωμά Πετρόχειλου ,"Η εκπαίδευση του κυνηγετικού σκύλου φέρμας". 
 
Έξη μηνών προπονήθκε στους κάμπους της Θεσσαλονίκης στο άγριο θήραμα και θαύμαζαν την ωριμότητά της όταν έτρεχε στα ζευγάρια. Επτά μηνών ήταν 3η στο Ντέρμπυ Κουταβιών στους Κυνηγετικούς Αγώνες, ενώ 7μηνών και 10 ημερών βγήκε 1η Εξαίρετη  σε κανονικούς αγώνες, σε συναγωνισμό με μεγάλους σκύλους, σε άγριο θήραμα. 
 
Μετά από τη νίκη της αποχαιρέτησε τ'άλλα της αδέλφια και πήρε τη θέση της κάτω από τον καναπέ στο σαλόνι, με την καταπληκτική γιαγιά της Τζούντυ και τη μάνα της 'Ακα, και ήταν τρισευτυχισμένη. 
 
Στα 2 1/2 της χρόνια έγινε Πρωταθλήτρια Ελλάδος Πρακτικού Κυνηγίου, 'Ερευνας Κυνηγίου και Εργασίας, καλύτερη αγώνων, καλύτερη πόιντερ και καλύτερη ελληνικής εκτροφής. Τους τελευταίους τρείς τίτλους κατακτά από τότε κάθε χρόνο. 
 
Σήμερα, στα 4 της χρόνια, "n μικρή μας Κίρκη" κατέκτησε και το κύπελλο του Πανευρωπαϊ- κού Πρωταθλήματος Πόϊντερ πρακτικού κυνηγίου και ανακυρήχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας τους καλύτερους σκύλους της ηπείρου μας. Αυτός ο τίτλος είναι από  τους μεγαλύτερους που μπορεί να κατακτήσει ένα πόιντερ. 
 
Η Κίρκη είναι πολύ εύχαρις, πειθήνια, ισορροπημένη, πανέξυπνη, χαδιάρα, με μεγάλο πάθος για τη δουλειά της, το κυνήγι και τους αγώνες. 'Εχει πολύ στυλ, αντοχή και δύναμη. Ξέρει να ξεχωρίζει πότε κυνηγά, πότε προπονείται και πότε αγωνίζεται και πάντα δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Μπορεί την προηγούμεvn μέρα να είναι λίγο πεσμένη από κούραση, την ημέρα των αγώνων όμως είναι εκπληκτική.
 
Τώρα πιά που πέθανε n γιαγιά της, κοιμάται στην κρεββατοκάμαρα μας, μαζί με την μητέρα της που γέρασε πια και αυτή, δίπλα στην κούνια του μωρού μας. Εκτός των άλλων, είναι καταπληκτική φύλακας! Δεν αφήνει κανένα να πλησιάσει στο σπίτι και ιδιαίτερα στην κούνια του μωρού. 
 
Η Κίρκη είναι ένας σκύλος φαινόμενο, μια αξιαγάπητη θηλυκιά. Αυτό οφείλεται βέβαια και στην αγάπη και τη φροντίδα που της δώσαμε όλοι μας, ιδιαίτερα όμως στην αγάπη, στη φροντίδα και στη δουλειά που της αφιέρωσε ο άντρας μου, ο οποίος την εκπαίδευσε τόσο καλά ώστε να αναδείξει τόσο πολύ τα προσόντα της, και με πολύ συγκίνηση λέει: "Κίρκη δεν θα ξαναέχω ποτέ"  
 
Χαρά Πετροχείλου
Πίσω